Om overflader – Vores vægge og vores hud

Tænkningen omkring miljø og sundhed er under opbrud, provokeret af de mange iagttagelser der gøres på det celle-og mikrobakterielle plan.

Det står allerede nu klart at sundhed og godt helbred ikke forbedres nævneværdigt af hvor meget vi skrubber, vasker og desinficerer.
Det peger mere i retning af at renlighed kan overdrives og virke modsat hensigten.
Det ligger også fast at nøglerne til forståelsen for vores helbred skal findes i områderne ionbalance og bakterier, (mikrobiomet)

Det amerikanske forskningsprojekt Human Microbione Projekt under National Institute of Health er foreløbig nået frem til at vi indeholder 100 000 milliarder gode mikrober der hjælper med at holde de dårlige væk, og at en ubalance kan medføre sygdomme som astma, kræft og sukkersyge, og konkluderer at nogle bakterier er essentielle, altså afgørende, for at holde os raske.

Professor og overlæge Klaus Ejner Andersen ved Odense Universitetshospital forklarer, at de gode bakterier ligger som en hinde på huden og beskytter mod de dårlige der, hvis de tager overhånd, nedbringer vores modstandsdygtighed over for bla. a. hudlidelser.
Hygiejne, og især håndhygiejne er en god hjælp til vores immunforsvar som de gode bakterier altså er en væsentlig del af, men skadelig hvis den overdrives.

Mange vira overføres via håndflader, så de skal holdes rene af hensyn til den generelle smittefare.

Vores vægge og indvendige overflader samt vores indeluft må derfor skønnes at have lige så stor betydning for vores velbefindende og helbred som vores ydre overflade, huden, da de indgår i dialogen med vores organisme.

Det er en udfordring til ventilations,-maler,- og kosmetik branchen.

Kosmetik branchen har allerede reageret ved at sende en række nye hudpleje produkter på markedet, hvor effekten baseres på bakterier.

I innovationen på områderne maling og ventilation har min virksomhed Volvox og virksomheden Sabetoflex initiativet.

Der forventes store opdagelser i den nære fremtid. Forskningsområdet er først fornylig åbnet op, og det er meget komplekst. Hvilken indflydelse har bakterierne feks. på inflammative tilstande i kroppen? Hvad med hele signalapparatet, hormonerne, og kommunikationen mellem organerne og hjernen?

Svarene vil generere nye spørgsmål, det vil tage mange, mange år at komme til bunds i emnet, men allerede nu indløber resultater der peger på forbløffende synergier og behandlingsmuligheder.

I vores blade ” Om inflammation” ”Om ioner” og ”Om bakterier” samt artiklen ”lad bakterierne arbejde for dig” i Jyllandsposten 7.6.15 af Pernille Le Marc kan der læses mere om emnet.

Har du spørgsmål eller kan du bidrage med dokumenterbar viden omkring emnet.
Kontakt venligst Aksel Pedersen direkte, på telefon 40 25 20 15 eller e-mail
info@volvox-danmark.dk